DemoDrive

Under Upphandlingsdagarna är besökare varmt välkomna att besöka utställarna i respektive monter mellan konferenspunkterna.
Nyhet!
Under båda dagarna håller även utställarna i DemoDrives där besökare ges möjlighet att lyssna till en kortare presentation av en innovativ idé, produkt eller tjänst som företaget presenterar.
Nedan kan du läsa om de DemoDrives som erbjuds. Kolla gärna vilken/vilka DemoDrives du vill lyssna på, på plats!

Drivmedels-
marknad i förändring

Drivmedelsbranschen står inför en stor förändring. Det kommer ske mer de kommande tio åren än vad det gjort de senaste hundra åren. Circle K har flera nyheter på gång när det gäller el laddning och förnybara alternativ. Hur ska jag tänka när man beställer bil idag? Hur sänker man CO2 utsläppen idag? Hur följer jag upp mina utsläpp?

CIRCLE K (B:13)

Hur kan din stol påverka din hälsa och prestation?

Hur vi sitter spelar stor roll för hur vi mår och presterar under arbetsdagen. Med Salli kan man optimera sin arbetsmiljö och få bättre hållning, bättre cirkulation, mer rörelse och på så sätt bättre klara av fysisk och mental belastning. Vi förklarar varför och hur man med rätt stol kan sitta sig till bättre hälsa, mer kreativitet, mer energi och bättre självförtroende.

SALLI AB (A:14)

Så hjälper ny certifiering företag att förbättra sin it-säkerhet

SBSC:s vd Mårten Wallén berättar om hur certifiering kan hjälpa små och medelstora företag och organisationer att höja it-säkerheten. Har ert företag eller organisation kontroll över it-säkerheten? Tar ni informationssäkerheten på allvar? Har personalen genomfört utbildning om informationssäkerhet? Har ni rätt förutsättningar för att skydda personuppgifter enligt GDPR?

SBSC (B:04)

Både framkomlighet och trafiksäkerhet, inte bara det ena.

Att få folk att köra i en säker hastighet är enkelt: bara placera något i vägen för dem. Att få god framkomlighet är också enkelt: bara låt folk köra. Att få god framkomlighet och säker hastighet kräver smartare lösningar, det kräver selektiva lösningar som uppmuntrar rätt beteende. Edeva berättar om Actibump, det aktiva farthindret som ger både god framkomlighet för alla trafikslag och en säker hastighet.

EDEVA (A:11)

Hur kan du inreda och skapa en trivsam offentlig miljö med IKEAS sortiment?

IKEA inreder idag många av världens hem. Nu vill vi även inreda många av världens företag och offentlig sektor. Hur tänker vi? Vilka möbler rekommendera vi? Och framförallt, hur kan vi hjälpa dig att skapa en trivsam miljö? Kom och lyssna och bli inspirerad av oss på IKEA!

IKEA (B:50)

Konkurrensverket tar ställning

Konkurrensverkets ställningstaganden är en ny form av vägledning för att hjälpa upphandlare, leverantörer och andra som kommer i kontakt med upphandling att få ledning i oklara frågor. Första ställningstagandet handlar  om köp mellan myndigheter. Kom till vår monter för att höra mer om våra ställningstaganden och berätta för oss i vilka andra frågor som du tycker att Konkurrensverket borde ge vägledning i form av ett ställningstagande.

KONKURRENSVERKET (B:23)

Så får du hjälp med din offentliga upphandling

Vi har guider som hjälper dig att på ett enkelt sätt att hitta rätt inom juridikens ibland snåriga terräng vad gäller offentlig upphandling. Vi visar upp våra lagkommentarer, bland annat till LUF och LOU, som är författade av ledande experter inom offentlig upphandling. Vi lyfter även fram hur man på ett enkelt skapar en bevakning inom det område man vill ha koll på och hur man smidigt kan dela med sig av material mellan användarna.

Karnov Group Sweden (B:06)

Schysta arbetsvillkor för alla!

Vision är en Fair union – därför jobbar vi för schysta arbetsvillkor både för upphandlare och för dem som jobbar med det som upphandlas. Upphandlare behöver rätt förutsättningar för att kunna upphandla schystare, och tydlighet i vad som krävs. Schystare upphandlingar kräver en uttalad policy och en nära samverkan mellan upphandlare, ekonomer, beslutsfattare och lokala fackliga företrädare. Besök vår monter och berätta vad just du behöver på jobbet!

VISION (B:18)

Hur ökar vi livskvalitén för personer som har behov av minnesstöd?

Låste jag dörren? Drog jag ur strykjärnet? Stängde jag av spisen? Sensagon Påminnelsesystem är väl beprövat och finns hos både privata och kommunala utförare. Påminnelsesystemet har bland annat inbyggd spisvakt och timer för eluttag så att den boende ser vad som är påslaget, öppet eller olåst. Vi berättar hur Sensagons trygghetslösningar kan appliceras och användas för att skapa en trygg miljö utan oro.

SENSAGON (B:09) (GPBM Nordic)

Vad händer om vi alla byter ut våra engångsbatterier?

Tänk om alla våra prylar bara användes en gång. Hade vi i Sverige valt att bara köpa uppladdningsbara batterier och laddat upp dem hundra gånger istället för att använda engångsbatterier hade vi minskat utsläpp motsvarande 925 bilresor jorden runt. GP Batteries är världens största producent av uppladdningsbara batterier och vi förklarar varför det är enklare och bättre att ladda än att slänga.

GP BATTERIES (B:09) (GPBM Nordic)

Hur skyddar vi oss mot bränder i litiumbatterier?

Litiumbatterier finns över allt i vår vardag. I mobiltelefoner, laptops, bilar, verktyg, e-cigaretter med mera. I Sverige har hundratals bränder och tillbud med rökutveckling inträffat de senaste åren. Fram tills nu har det inte funnits någon effektiv metod att släcka dessa bränder. AVD är ett helt nytt medel som effektivt kväver litiumbränder vilket ökar säkerheten vid hantering och användande av litiumbatterier. Vi förklarar hur AVD fungerar och vilka risker som finns med bränder i litiumbatterier.

HOUSEGARD (B:09) (GPBM Nordic)

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Den 1 april 2019 träder en ny lag i kraft som ställer krav på både avsändare och mottagare gällande e-faktura till offentlig sektor.PostNord berättar mer om den nya lagen och de lösningar vi har för att hjälpa avsändare och mottagare att uppfylla den. I dessa sammanhang pratas det även mycket om PEPPOL. Vi reder ut begreppen om PEPPOL som nätverk och format.

Välkomna till vår monter!

POSTNORD (A:21) (Endast 16/1)

Omnichannel-Smartare kommunikation

Att nå medborgrna i den kanal där det befinner sig är en utmaning för avsändande företag och myndigheter. Ny kanaler växer fram fort och det blir allt svårare att komma igenom i mediebruset samtidigt som medborgarna ställer högre krav. På PostNord har vi utvecklat en plattform som gör det möjligt för myndigheter och företag att skicka meddelanden till oss som vi sedan distribuerar ut i den kanal mottagaren valt. Det underlättar för avsändaren och uppskattas av medborgarna. Vi beskriver hur det funkar berättar mer om fördelarna för er som avsändare.

POSTNORD (A:21) (Endast 15/1)

Samla ditt orderflöde

Nå alla dina leverantörer, oavsett storlek i ett enda flöde. Med Pageros e-orderlösning krävs en enda koppling – till Pagero Online. Där kan du enkelt och på egen hand lägga till nya affärspartners att kommunicera med i ditt nätverk. Därefter kan du koncentrera dig på din verksamhet. Kom till Pageros monter och lyssna på när vi berättar om vår globala e-orderlösning för leverantörer.

PAGERO (B:15) 

Oberoende utvärdering av kvalitet och hållbarhet i offentlig upphandling

Vill du hitta ett effektivt, tydligt och trovärdigt sätt att bedöma kvalitet, miljö och hållbarhet hos dina anbudsgivare?  Då kan vi på Intertek hjälpa dig. Våra erfarna kvalitets- och hållbarhetsrevisorer utvärderar anbudsgivarnas arbetsmetodik och mognadsgrad på plats och ger din organisation ett opartiskt beslutsunderlag.

Kom till vår monter så berättar vi mer!

INTERTEK (A:17) 

Nya insikter i alla inköp

E-fakturan innehåller mängder med kvalitativ data, men i många fall förblir informationen outnyttjad eftersom det saknas verktyg att ta tillvara på den. I InExchange Inköpsanalys finner ni tjänsten som visualiserar datan och gör det möjligt för er att dra fördel av e-fakturans fulla potential.

Utför detaljerade analyser i realtid och förse er med bra underlag för utvärderingar, översyn och strategiska beslut. Skaffa en tjänst som sparat åtskilliga miljoner kronor åt flera av landets kommuner.

INEXCHANGE (B:01)

Vad vet du om Dynamiskt inköpssystem?

AffärsConcepts DIS-expert Evelina Emanuelsson gör några nedslag kring vad ett dynamiskt inköpssystem är, när det är lämpligt att använda samt vad man bör tänka på.

SKL KOMMENTUS (B:38) (Endast 15/1)

Genvägar till digitalisering

Det talas mycket om att offentlig sektor står inför både ekonomiska och bemanningsmässiga utmaningar de kommande decennierna. Lika ofta talas det om att digitaliseringen är nödvändig för att kunna hantera dessa utmaningar, men inte lika ofta om vad det innebär för organisationerna eller hur det ska ske. Med hjälp av SKL Kommentus Inköpscentrals ramavtal blir det enklare att få hjälp med att både planera och genomföra sin digitaliseringsresa. Tommy Bengtsson berättar mer om det stöd vi kan ge er.

SKL KOMMENTUS (B:38) (Endast 16/1)

Det enkla upphandlingssystemet

Att göra ett krångligt upphandlingssystem är enkelt, att göra att enkelt upphandlingssystem är svårare.

e-Avrop vet att upphandlare har mycket att göra och hjälper därför till att få saker gjorda istället för att vara ytterligare en belastning i arbetet. Med stöd för hela den digitala inköpsprocessen är e-Avrop upphandlingssystemet som fokuserar på enkelhet, användbarhet och produktivitet.

Kom till vår monter så visar vi upphandlingssystemet byggt av upphandlare för upphandlare.

E-AVROP (A:28)

Hållbar och etisk IT-upphandling

Vilka hållbarhetskrav har effekt på din IT-miljö? Vilka krav är förlegade och vilka är på kommande?

Dustins hållbarhetschef Stephanie Forsblom delar med sig av sina senaste spaningar.

DUSTIN (B:07)

Spendanalys på radnivå, vad ger det?

Hur annorlunda blir er spendanalys och avtalsuppföljning om ni går från konto/leverantör till att kategorisera på fakturaradsnivå? Vad kan ni hitta? Vilka effekter får det på er organisation?

SPENDBYEXITIA (A:15) 

Det ska vara enkelt att göra hållbara val

The Better Effect Index ger ett enkelt svar på en komplex fråga; hur hållbar är en produkt? Kinnarps Hållbarhetschef presenterar marknadens första heltäckande hållbarhetsbetyg. Med the Better Effect Index har vi betygsatt produkter inom sex områden som ger positiv effekt för människa, samhälle och miljö, så att du enkelt kan jämföra och göra hållbara val.

KINNARPS (A:09)

Boksignering och ”Ask me anything” med Patrik Wincent

Patrik Wincent VD på Fondberg & Wincent, signerar sin bok ”Den digitala drogen” och ”Den digitala barnvakten”. Han svarar också på frågor om digital stress och överanvändande av digitala enheter.
Varför blir vi så digitalt stressade?
Hur kan man sätta hållbara regler för ett företag?
Vad är lagom mycket skärmtid i en familj?

FONDBERG & WINCENT (B:36)

Sidan uppdateras löpande med fler DemoDrives.